RESULTATS DE LA JORNADA PARTICIPATIVA 9-N
COMENÇA LA FESTA MAJOR D'ESTIU
Amb la presentació de la web del Consorci dels Aspres d'Empordà, i la inauguració d'una mostra retrospectiva de les fotografíes participants en el Concurs organitzat a Sant Climent des de l'any 2008 al 2012, van començar els actes programats a la festa major d'aquest estiu 2014.
LA RECUPERACIÓ DEL VELL CAMÍ DE MUNTANYA
LA PASSIÓ DE SANT CLIMENT
COMENÇA LA FESTA MAJOR D'ESTIU
Amb la presentació de la web del Consorci dels Aspres d'Empordà, i la inauguració d'una mostra retrospectiva de les fotografíes participants en el Concurs organitzat a Sant Climent des de l'any 2008 al 2012, van començar els actes programats a la festa major d'aquest estiu 2014.
Un dels primers actes conjunts
convocat pels quatre municipis
que composen el Consorci dels
Aspres, és el I Concurs de
fotografía Aspres d'Empordà,
el qual estarà dedicat al paisatge.
LA RECUPERACIÓ DEL VELL CAMÍ DE MUNTANYA
afavoreix els
itineraris megalítics i vitivinícoles de Sant Climent
L’Ajuntament de Sant Climent Sescebes amb un ajut del Fons de
Cooperació de la Diputació, ha dut a terme la recuperació del denominat Camí de
muntanya, que d’aquesta forma tornar a ser transitable.
Aquest vell camí mena, entre oliveres, brucs i ginesteres, del nucli de
Sant Climent fins als boscos de l’Albera, raó per la qual havia estat molt
utilitzar per baixar el carbó que es produïa a la muntanya.
Els treballs han consistit en estassar tot el tram que va des de la
carretera de Sant Climent en direcció a Roses, que és on comença, fins al
Menhir de la Murtra. Unes tanques protectores adequades, impediran el pas de
vehicles a motor, per la qual cosa el camí esdevindrà completament per a
vianants i excursionistes, i amb un alt interès paisatgístic i cultural ja que
a més dels dolmens, també permet visitar el celler Can Torras, productor de
vins ecològics.
A uns 100 metres de l’encreuament d’aquest via arranjat amb el camí
vell de Vilartolí a Espolla, encara es pot veure l’antic empedrat que li
assegurava el ferm.
LA PASSIÓ DE SANT CLIMENT
protagonista d’un audiovisual realitzat per la comunitat catòlica belga de Visé
Una delegació del poble ha assistit a la presentació oficial del DVD que, amb finalitat catequista, han fet a partir de les imatges de l’espectacle empordanès a la població del nord de Bèlgica
SANT CLIMENT SESCEBES
El dissabte 27 d'abril de 2013 va tenir lloc a la Sala de la Societat La Concòdia la presentació del volum 93 de les monografies dels Quaderns de la revista de Girona, que edita la Diputació de Girona amb el patrocini de la Caixa.
La monografia, de la qual és autor el periodista Alfons Gumbau Masó, va ser presentada pel Conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila. Hi van participar també l'alcalde de Sant Climent, Josep Guiolà; el vicepresident de la Diputació, Xavier Soy; el director de la Revista de Girona, Joan Domènech i el delegat de zona de la Caixa, Jaume Morell.
XALOC fa públic el calendari per al pagament d'impostos
CALENDARI FISCAL
La Xarxa Local de Municipis (XALOC) depenent de la Diputació de Girona ha endegat el procés de cobrament en període voluntari dels impostos dels municipis l’Ajuntament dels quals els hi ha delegat la gestió.
Entre ells es troba Sant Climent Sescebes, per al qual ha establert el següent calendari:
Impost de vehicles de tracció mecànica 15 de març – 15 de maig
Impost Bens Immobles URBANA 1 juny – 31 juliol
Impost Bens Immobles RUSTICA 1 setembre – 31 octubre
Clavegueram 1 setembre – 31 octubre
Cementiris 1 setembre – 31 octubre
Impost Activitats Econòmiques 1 setembre – 31 octubre
LLOCS I MITJANS DE PAGAMENT
A les oficines de les següents entitats col·laboradores: Caixa d’estalvis i Pensions de Barcelona, Caja de Ahorros del Mediterráneo, Caixa Catalunya, Caixa Sabadell, Caixa Laietana, Caixa Penedés, Caja Duero, Caja Madrid, Ibercaja, Bancaja, Banco Popular,Banco Pastor, Banco Santander, BBVA, presentant el tríptic que rebreu al vostre domicili.
El pagament es podrà efectuar amb diners de curs legal o xec nominatiu a favor de XALOC. Així mateix, es podrà pagar mitjançant el document tramès als subjectes passius,proveït de codi de barres o bé ordenant el càrrec en compte bancari. Igualment, l’oficina virtual de XALOC facilitarà la realització dels pagaments per Internet.
L’Ajuntament de Sant Climent us recorda que per tal de preveure els problemes d’altres anys derivats de la irregular recepció de les cartes amb la notificació del que s’ha de pagar, les quals no sempre arriben en el temps adequat o a vegades ho fan equivocades d’adreça, és recomanable que:
- Si teniu els rebuts domiciliats en una entitat bancària: Comproveu que les dades que vau donar per la domiciliació (titular, adreça, nom de l’entitat, adreça de la sucursal, número de compte, etc) són encara vigents i no han sofert cap variació.
- Si els rebuts han d’arribar a la vostra llar: Comproveu que les dades que vau donar corresponen a la realitat, en especial l’adreça del vostre domicili, el número de l’habitatge inclós, ja que l’empresa repartidora es guia únicament pel que te escrit al sobre.
I encara una observació: Com que l’empresa només deixa els avisos a les bústies, seria molt convenient que si no en disposeu, o la teniu en mal estat o sense els noms corresponents, procediu a col·locar-ne una en condicions.
Qualsevol dubte que tingueu, s’ intentarà resoldre’l des de les oficines municipals, o podreu fer-ho a l’Oficina de Xaloc, que te la seu als baixos de l’edifici del Consell Comarcal, al número 48 del carrer Nou de Figueres.
PERÍODE EXECUTIU
Un cop transcorregut el termini de pagament en període voluntari, els deutes seran exigits pel procediment de constrenyiment i meritaran els recàrrecs del període executiu, els interessos de demora i les costes que es produeixin.
Provinent de l’Església de Santa Fe dels Solers
L’AJUNTAMENT JA LLUEIX LA LÀPIDA DEL SEGLE XIV
La làpida sepulcral procedent de l’església de Santa Fe dels Solers va quedar definitivament instal·lada aquest divendres a la planta baixa de l’Ajuntament de Sant Climent Sescebes. D’aquesta forma el municipi recupera un dels més valuosos tresors del seu passat medieval.
Tot i que avui l’església de Santa Fe dels Solers és considerada una de les construccions pre-romàniques més interessants de l’Empordà, era inèdita com a monument alt-medieval fins que Joan Badia la va donar a conèixer l’any 1970. Va ser ell que hi va descobrir la làpida sepulcral, una pedra de granit amb unes mides aproximades de 168 x 66 x 16 cm. que presenta unes incisions geomètriques a la part superior formant una creu grega i a la part inferior una inscripció en llatí : “V DIES MARCI ANNO DOMINI MCCCLXXXII OBIT BN DOMENECH CARDANER”.. (El dia 5 de març de l’any del Senyor 1385 ha mort Bernat Domènec Cardaner).
Va ser el propi Joan Badia qui en l’acte de divendres, primer dia de la festa major d’hivern, va explicar a una nombrosa concurrència la importància històrica de la làpida, recordant el valor de l’esglesiola i especulant sobre qui podria ser Bernat Domènec Cardaner que hi era enterrat, així com el simbolisme de la geometria dibuixada. Al seu torn, l’alcalde Josep Guiolà va mostrar la seva satisfacció per la recuperació d’aquest patrimoni que aporta una testimoni més del passat medieval de Sant Climent Sescebes.
Un altra pedra d’ús incert
Els Solers és un indret del terme de Sant Climent totalment deshabitat; resten el Mas Solers i l'antiga església de Santa Fe dels Solers, a l'esquerra de la riera d'Anyet, i uns 3 km aigua amunt de Vilartolí, que es suposa del segle VIII o XI. Es tracta d'un interessant monument preromànic, un dels més antics de la comarca, malgrat que no consta documentalment abans del segle XIV (era sufragània de Sant Climent Sescebes). És d'una nau, amb capçalera trapezial; l'absis i la nau primitiva, sense arc triomfal que les uneixi, són de datació clarament anterior a l'ampliació que es féu, també en època preromànica. A la part antiga hi havia una porta d'arc de ferradura que fou tapiada. Les voltes són de factura maltraçuda, ultrapassades; l'interior té el terra desnivellat i al presbiteri sorgeix la roca; hi ha bancs de pedra. No ha sofert modificacions irreparables malgrat que havia servit d'estable del proper Mas Solers (segles XVII i XVIII, reformat).
Pel que fa a la seva conservació, la làpida presentava un enfosquiment generalitzat a causa de la brutícia, amb acumulació de pols, restes de cera i de guix, taques fosques, per la qual cosa va caldre fer una intervenció de neteja per tal de donar un aspecte unitari a l’obra.
A la planta baixa de l’Ajuntament de Sant Climent, però, s’hi mostra una altre resta provinent del paratge dels Solers, del qual per la seva particularitat, encara no se n’ha pogut precisar l’ús. És tracta d’una pedra, tallada en forma de paral·lelepípede amb concavitat rodona i una de quadrada a l’interior que segons va explicar Joan Badia, tant podria provenir de l’ara de l’antic altar, d’un altre sarcòfag o de l’antic campanar ja que, malgrat que no en queden vestigis, està documentada la venda de les campanes que es va fer en perdre el culte.
MÉS QUE MAI SANT CLIMENT NECESSITA RECICLAR
Amb la col·laboració de tots aconseguirem un Sant Climent més net, i també contribuirem a contenir les despeses, especialment en uns moments en que racionalitzar costos és un benefici per a tots.
Vagi per endavant l’agraïment per la vostra aportació. Llegiu tot el document prement aquí
PROBLEMES EN LA GESTIÓ DEL COBRAMENT D'IMPOSTOS
PROBLEMES EN LA GESTIÓ DEL COBRAMENT D'IMPOSTOS
Des de l'Ajuntament alertem d’un problema que hem detectat referent al cobrament dels impostos, i que fa referència a la gestió de l'empresa contractada per Xaloc per a fer les notificacions .
Llegiu tot el document prement aquí
Qualsevol dubte que tingueu al respecte, intentarem resoldre’l des de les oficines municipals, o podreu fer-ho a l’Oficina de Xaloc, que te la seu als baixos de l’edifici del Consell Comarcal, al número 48 del carrer Nou de Figueres.